Een idee....

Door Welleweerd op dinsdag 13 januari 2015 03:06 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 3.594

Een eerste post zonder inleiding van de blogger, excuus hiervoor daarvoor ben ik er te vol van. Het gaat dan ook om het idee dat van iedereen kan zijn en niet van de schrijver exclusief is. Ik nodig je uit onderstaand stuk te lezen en in debat te gaan over een nieuwe toekomst.

Er is een revolutionair idee dat de laatste tijd steeds sterker wordt, een idee dat iedereen aanspreekt, een idee dat louter positieve ontwikkeling creŽert, een idee dat altijd blijft ontwikkelen, een idee dat leert van de geschiedenis, een idee welke de nieuwe tijd inluidt en een idee dat bewust moet worden toegepast.

In een tijd van aanslagen, terreur, politieke onzekerheid, gevoel van onveiligheid, armoede, angst voor je naaste en de vreemde, werkeloosheid en ongelijkheid is het tijd om te veranderen.

Wat moet je geloven van de media? Welke belangen spelen er nu echt in de wereld en je omgeving? Met welke bedragen gooien instanties, bedrijven en overheden? Hoe los staan deze bedragen van de werkelijkheid? Schulden, maar aan wie dan? Wat kost die hele oorlog nu en wat wordt daar hier in het westen aan verdient en zijn we er niet afhankelijk van? Wat doen wij in het midden- Oosten en hebben we daar niet die terreur aan te danken?

Volledig geschokt om 12 doden in Parijs maar geen enkel kritisch geluid over de kleine 300 doden van de MH17 nu blijkt dat het laakbaar is vanuit de zittende macht? Of een drone attack in Jemen met dodentallen waar je bang van wordt? Laten we het maar helemaal niet over Centraal-Afrika hebben of de Gaza strook bewoner of een kamp gevangene in Noord-Korea. Waar hebben we het met elkaar over relatieveer en onderken ' onze' schuld van dit alles, je kunt helaas niet zeggen; niet onze schuld!

We vervuilen het milieu, maar kopen groene stroom. We maken een chaos van de planeet door het gebruik van grondstoffen terwijl er een afvalberg bestaat waaruit alles wat nu gedolven wordt kan worden hergebruikt. Het is van de pot gerukt dat we geen duurzame universele mensheid apparatuur ontwikkelen waarop iedereen zijn technologische en internet bezigingen op kan verrichten. Laten we in ieder geval er naar toe werken.

Dit idee is bedoelt voor de gehele wereld en is grenzeloos. Het overstijgt conflicten, angst, haat en daarbij behorende machten in de huidige tijd. Daarbij kan het overal en door iedereen toegepast worden. Dit idee is een visie en mindset die zo nieuw is maar daarnaast ook zo simpel. De tools om dit te doen zijn er momenteel al en moeten nog veel verder ontwikkeld en gecreŽerd worden.

Dit idee moet groeien en heeft de kracht om bestaande systemen te veranderen, dit idee gaat uit van het verleden, de toekomst en het nu, dit idee moet en zal op de lange termijn worden geadopteerd door iedereen, dit idee brengt leven met zich mee, dit idee is niet te vangen in iets, dit idee zal mensen wakker schudden.

Dit idee wordt nu al bewust en onbewust uitgedragen in de wereld en binnen de technologie, wetenschap, religies, naties, organisaties, bedrijven, overheden en het individu. Dit idee is her en der al zichtbaar en verdient een collectieve uitdraging.

Iedereen is gelijk binnen dit idee; man/vrouw, jong/oud, ongeschoold/geschoold, werkzaam/werkeloos, autochtoon/allochtoon, ziek/gezond, aanzienvol/aanzien loos, religieus/niet religieus, schuldig/onschuldig, rijk/arm, dader/slachtoffer ect…

Dit idee overstijgt kapitalisten, fascisten, racisten, zionisten, egoÔsten, narcisten, mediagiganten, grondstof bezitters, land eigenaren, sport magnaten, politici en andere vals sprekers. Het zal vermoedelijk een hoop weerstand geven van mensen die anders handelen dan wat ze belijden. Van mensen die eigenbelangen zwaarder wegen dan het belang van een ander en het collectief. Van mensen die dingen gedaan hebben die het daglicht niet kunnen verdragen, van mensen met angst en van mensen met haat. Maar het mooie is dat al deze mensen kunnen meedoen in dit idee. Iedereen kan zich aansluiten.

Een goed voorbeeld is de mogelijkheid om corruptie te stoppen. Als iedereen stopt met betalen stopt de corruptie direct. Het moet vanuit de doeners komen. Jij en wij zijn de doeners in deze wereld, op elk niveau de een wat meer als de ander maar iedereen is zondig.

Dit idee zit in iedereen, misschien nu nog onbewust maar het zit er. Dit idee betekend dat mensen gaan streven naar een positieve toekomst voor alles en iedereen.

Dit idee is CocoNut en CocoNut cares!

CocoNut is gebouwd op de pijlers van gelijkheid, respect, tolerantie, bewustzijn en ontwikkeling. Deze pijlers staan zeker niet vast en kunnen in de breedste zin van het woord door debat en eenwording worden ingevuld en aangevuld.

Dit idee gaat uit van het individu dat; respect kent en heeft, transparant is, kritisch denkt, eerlijk is, streeft naar vooruitgang voor zichzelf en voor anderen, mogelijkheden creŽert en gebruikt om zichzelf en anderen te ontwikkelen, dat kan luisteren, dat doet wat het zegt, een visie uitdraagt, tolerant is, anderen lief heeft, zichzelf lief heeft en van het leven een succes wil maken. CocoNut betekend dat je er vanuit gaat dat het leven gegeven is om er iets van te maken voor jezelf en voor elkaar. Dat iedereen gelijk is met eigen mogelijkheden en competenties.

Door het bestaan van het internet en de wijsheid van het gemiddelde is er de mogelijkheid om uit deze tijd te stappen en een nieuwe era te beginnen. Voor dit handen en voeten heeft zijn we maanden, jaren, nee zelfs decennia verder. Laten we huidige systemen achter ons. Verenigen we door middel van een belang model waarbij je met een stemsysteem op micro, macro en meso niveau mee beslist in maatschappelijke beslissingen en afwegingen. Debat vindt plaats op internetfora waar iedereen zich kan verenigen en zijn of haar idee, hobby, project of kans op arbeid kan bewerkstelligen. Dit idee is zo simpel dat het direct moet worden ingevoerd, elk land, bedrijf, groep en individu kan aansluiten met een eigen domein, elk domein heeft groepen waar je multiple lid van kan zijn. Iedereen verenigd en gaat met respect voor elkaar en de omgeving op naar een leven waarin je zelfstandig, ondersteund, gewaardeerd en geliefd bent.

Klinkt goed he? Nou laten we het dan gewoon doen. Share en deel dit CocoNut Cares idee wordt lid van de groep en overleg met elkaar om de krachten te bundelen. Dit project gaat jaren duren, het zal in het begin stroef gaan. Maar als wij en jij er voor gaan dan wordt dit echt wat! Dit project kent geen ‘leider’

De recente ontwikkelingen in Europa en de rest van de wereld zijn het moment om als mens een tegen geluid te laten horen. We moeten dit met elkaar doen dus laten we beginnen!

Waarom CocoNut zijn Facebook als geboortedatum 5 november voert is vanwege het idee dat 5 november een dag wordt om naar uit te kijken.

Boeren, burgers, buitenlui verenigd u voor het nog moeilijker gemaakt wordt. Want iedereen is een Kokosnoot; harig en hard van buiten, maar zacht en vol vocht van binnen.

(Kleine volledig aanpasbare disclaimer)

Vereiste voor een frisse mindset zijn dat je de volgende zaken beseft en bewust daarna handelt;

-Iedereen is welkom bij dit feestje, echt IEDEREEN.
-Een eerlijke kijk op jezelf en het leven is vitaal te noemen.
-Uitdragen van de waarheid, zonder waarheid is men nergens.
-Handel naar je woorden en openbaar je intenties.
-Niet beschaamt voelen voor je mening, schaamte is in essentie een zinloze bezigheid.
-Openstaan voor anders denkenden helpt om zelf te verrijken en anderen te kunnen verrijken.
-Tolerant zijn, maar niet voor de duivel. Zoals T. Mann in de jaren 30 schreef.
-Respect voor jezelf en omgeving.
-Besef van het ontstaan van de mensheid, vanuit geschied kunde, bestaan van oude -boeken zoals de Bijbel, Thora enz.,
-Informatie winnen over en leren van de geschiedenis is cruciaal om jezelf op de plaats in het begrijp tijd te kunnen zetten.
-Streven naar vrede. (kom op zeg, waarom niet)
-Kunnen vergeven helpt om haat te verzachten.
-Spijt betuigen is belangrijk voor een blik naar voren.
-Oprecht zijn is een must.
-Klaar staan voor anderen is van belang om ook te kunnen ontvangen van anderen.
-Participeren in activiteiten is cruciaal.
-volledige gelijkheid op elk niveau , onderscheiden doe je met een competentie portfolio.
-Een zekere mate van kritisch denk niveau is een vereiste om ontwikkeling te creŽren.
-Onderwijs is de sleutel voor ontwikkeling en mogelijkheden.
-Oorlog is een dure en kansloze hobby van een handje vol narcisten.
-individu staat centraal ten bate van de maatschappij zie het het Neder Rijn model voor een frisse visie.
-Open geest voor veranderingen van huidige maatschappelijke structuren, belemmeringen als ‘hun zullen ons tegenhouden’ bestaan niet, kijk de film V for Vendetta voor een leuke visie op dit onderwerp.
-Zet je energie in om je eigen leven en die van een ander draagbaar en leuk te maken.

-Als schrijver van dit idee ben ik in principe eigenaar, echter bestaat er een common license waarbij ik deze graag wil toepassen. (JeBe)

Wij Tweakers moeten toch een soort platform kunnen maken welke volledig open source is en streeft naar gelijkheid, met een plek om te werken, een plek om te communiceren, een plek om te schreeuwen, een plek om te lachen en een plek om te janken? Laten we het de wereld noemen. Ik daag ons uit!

Reacties


Door Tweakers user Welleweerd, dinsdag 13 januari 2015 04:04

Het kan natuurlijk ook zijn dat ik een enorme hippie aan het worden ben.. tja..

Door Tweakers user Ramon 73, dinsdag 13 januari 2015 07:00

Coconut!
Cocommunisme?

Maar zolang de mens in basis een individualist is, zal een beweging als bijv. Coconut nooit kans van slagen hebben. In het begin is het allemaal aardig en lief zijn voor elkaar. Zodra de gewenning intreedt gaan de mensen toch hun eigen weg.
Systemen als deze zijn in het verleden uitgebreid getest (ik noem bijvoorbeeld Oost-Duitsland als voorbeeld) en niet geslaagd op de lange termijn. Komt doordat iedereen uniek is en ook daaraan wil vasthouden. Met groepsgedachten als zo'n Coconut is dat op langere tijd niet gegarandeerd en daarom is niet een doodgeboren kindje.

Oorlog heb je daarentegen ook voor een deel nodig. Hier komen (helaas?) toch genoeg mindshifts en nieuwe uitvindingen uit, gewoon omdat de noodzaak en behoefte er is. Net als de natuur. het kan immers niet altijd lekker warm en droog zijn.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 januari 2015 07:06]


Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 13 januari 2015 08:07

Vooropgesteld: het concept klinkt heel mooi.
Iedereen is gelijk binnen dit idee;
En hier vliegen we uit de bocht. We zijn niet gelijk. Punt.

Dat je elkaar gelijkwaardig wil behandelen is heel nobel maar zonder erkenning van verschillen is er ook geen tollerantie.

Maar wat je schrijft is overigens niet nieuw. Er zijn ontzettend veel filmpjes te vinden op bijvoorbeeld TED die over dit soort onderwerpen gaan. Bekijk die ook eens en schrijf over een paar weken een deel 2 ;)

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 13 januari 2015 09:28

gaat niet werken,

want als we uitgaan van iedereens doel dan is dat simpel zorg dat je het goed hebt, als de ene het al goed heeft met kranjes rond brengen en bankzitten (omdat ie gewoon niet meer in zijn mars heeft), wat zou dan de ander er nog toe moeten brengen om 10+ jaar te studeren elke dag met de stress moeten leven, en elke dag minstens 1 vrouw, 1 moeder 1 zus of 1 dochter, te gaan vertellen dat diens geliefde man/zoon/vader/broer het toch niet heeft gered...

waarom zou je arts, rechter, hulpverlener, engeneer, etc worden als je het ook af kunt met krantjes rond brengen en bankzitten.

de enige manier voor het creeren van absolute gelijkwaardigheid, is door het met geweld angst en dreiging op te leggen, en iedereen in zijn of haar vrije keuze te beperken tot ver in de persoonlijke levenssfeer..

wij weten dat u een hekel hebt aan het doden van dieren maar u word opgeleid tot slager want we hebben gezien hoe bedreven u bent met een mes, en bovendien als dokter zou u het toch niet goed doen, we hebben uw iq nog eens nagemeten en u komt zeker 5 punten te kort.

en dan is er nog het punt van uw partnerkeuze, onderzoek wijst uit dat in 70% van de gevallen dit soort partnerschappen niet leiden toch een gezond huwelijks leven met genoeg nageslacht om onze samenleving in de toekomst veilig te stellen, we hebben darom een date geregeld met uw aanstaande echtgenoot met wie u volgende week in het huwelijk treed, veel plezier nog he?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 januari 2015 09:32]


Door Tweakers user Tazzios, dinsdag 13 januari 2015 09:53

@i-chat
Waarom kiezen mensen voor een beroep waarbij ze de medemens van dienst zijn terwijl bankieren veel beter betaald?
Waarom doen mensen vrijwilligers werk?

Hoe gelukkig zou jij zijn met heel je leven op de bankzitten? Net als vele andere niet heel gelukkig omdat je ook een doel in je leven wilt hebben.

Door Tweakers user H!GHGuY, dinsdag 13 januari 2015 12:43

Dit idee had ik ook al, inclusief een manier om 'in te breken' in de huidige electorale particratie. Er bestaan zelfs al online democracy systemen. Kijk even naar systemen als LiquidFeedback.

Maar ik heb zoveel ideeŽn en te weinig tijd.

Door Tweakers user daredha, dinsdag 13 januari 2015 12:46

Het over, over, over grote deel van je punten / ambities worden nu ook al voorgedragen door bestaande structuren als kernwaarden. Je komt met lege claims, zonder onderbouwing, en met een totaal ongefundeerd idealisme. Natuurlijk, als mensen oncorrupteerbaar waren dan waren we allemaal vredelievende communisten die alles delen, lief en gelijk zijn en eerlijk met de wereld en elkaar om zouden gaan. Maar ik denk dat de vele experimenten met communisme in de vorige eeuw overal ter wereld wel duidelijk maken dat dit ideaal niet haalbaar is. Daar waar macht is, is machtsmisbruik. Daar waar geld is, is corruptie. Kijk ook naar Griekenland, waar het een volksgewoonte was (/is, ik weet niet hoe het tegenwoordig is) om geen belasting te betalen. Als je geen strenge overheid hebt om je bevolking te conditioneren in het betalen van belasting (en dus om je bevolking te straffen als ze dit niet doen) dan zal de bevolking dit gauw laten. Nederlandse burgelijkheid is niet iets dat in onze 'volksaard' zit, het is er bij ons ingestampt in voorgaande decennia. We zijn afgericht door de overheid.

Naast de vaagheid en leegheid van je idealen en je "idee" heb ik drie concrete problemen:

-"Uitdragen van de waarheid, zonder waarheid is men nergens."
De 'waarheid' bestaat niet. Punt. Buk-rakket of straaljager. Miljoenen nazi's of een klein stel met miljoenen aan domme gepropagandeerde volgers. Ieder mens zal altijd een andere kijk hebben en in een op tijd ingedeeld universum maakt het onmogelijk (voor ons althans) om de waarheid te achterhalen. Als er een boom valt in het bos, wanneer is die dan gevallen? en om welke reden? met welke snelheid? We zijn gewend om met (bronnen)onderzoek zulke gevallen uit te vogelen, maar uiteindelijk kom je toch altijd bij een benadering van de waarheid uit, een (volgens onze ratio) zo logisch mogelijke uitleg van de gebeurtenis. Maar je komt nooit bij de gebeurtenis zelf uit, die is vervlogen, opgenomen in de vervlogen tijd. De waarheid bestaat niet.

-Je anti-oorlog stance. Tuurlijk, als we de oorlogen gaan ontleden dan zien we ťťn grote winner: de wapenindustrie. Maar Poetin toont ons ook dat vredelievend zijn niet werkt. Na de val van de muur dacht menig mens in Europa dat de Russen nu wel lief en democratisch zouden zijn. Ik zeg niet dat Rusland ons nu ineens zal binnenvallen, maar zonder militairen zou hij wel over ons heen lopen. Zolang er landen in de wereld bestaan waar de bevolking systematisch wordt geÔndoctrineerd in het "wij-zij" denken zullen militairen nodig zijn om die volken op afstand te houden. Europa / het westen / CoCoNutopia kan niet eenzijdig oorlog afschaffen.

-"Debat vindt plaats op internetfora waar iedereen zich kan verenigen en zijn of haar idee, hobby, project of kans op arbeid kan bewerkstelligen. Dit idee is zo simpel dat het direct moet worden ingevoerd, elk land, bedrijf, groep en individu kan aansluiten met een eigen domein, elk domein heeft groepen waar je multiple lid van kan zijn"
En internet is dusdanig vrij dat een klein groepje opgefokte tieners met een botnet jouw prestigieuze en geliefde debatforum op hun gat kunnen leggen voor weken, maanden, jaren. Dat is mijn grootste tegenargument als idealisten komen met online stemmen en referenda: het internet is niet stabiel genoeg voor zulke belangrijke zaken. Daarnaast is het internet DE plaats van leugens en propaganda, kijk alleen al naar het hele anti-baarmoederhalskankervaccin dat uit Amerika is komen overwaaien.

Oh, en als historicus vindt ik het liefelijk dat je zoveel gewicht toekent aan de geschiedenis, maar zoals ik al bij "de waarheid" heb beschreven, we zullen er nooit zeker van kunnen zijn dat onze verklaring de waarheid goed benaderd. Indien je geÔnteresseerd bent in een historiografisch debat over waarheid etc, zoek dan "Black Athena" eens op, waarin de origine van de Griekse beschaving ter discussie wordt gesteld. Als je meer over de waarheidsvraagstukken wilt weten zoals een historicus daar tegen aankijkt dan moet je meer de geschiedsfilosofische kant op: Harry Jansen, Triptiek van de Tijd: Geschiedenis in drievoud (Nijmegen, 2010) is een goed boek daar over (al wel een beetje saai, niet mijn meest favoriete onderwerp)


Door Tweakers user Welleweerd, dinsdag 13 januari 2015 15:15

-RetroX- schreef op dinsdag 13 januari 2015 @ 08:07:
Vooropgesteld: het concept klinkt heel mooi.


[...]


En hier vliegen we uit de bocht. We zijn niet gelijk. Punt.
Vanuit nature is iedereen gelijk, dat dat niet herkend wordt is een andere discussie. TeD is inderdaad een erg interessant platform. Ook projecten zoals the Venusproject zijn leuke eyeopeners: https://www.thevenusproject.com/en/

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 13 januari 2015 15:59

Besef van het ontstaan van de mensheid, vanuit geschied kunde, bestaan van oude -boeken zoals de Bijbel, Thora enz.,

Wait, wut.

Iedereen is gelijk, maar we gaan wel religieuze boeken meenemen? Dat is raar, want daarin is juist niet iedereen gelijk.

Door Tweakers user Welleweerd, dinsdag 13 januari 2015 16:28

Jeroenneman schreef op dinsdag 13 januari 2015 @ 15:59:
Besef van het ontstaan van de mensheid, vanuit geschied kunde, bestaan van oude -boeken zoals de Bijbel, Thora enz.,

Wait, wut.

Iedereen is gelijk, maar we gaan wel religieuze boeken meenemen? Dat is raar, want daarin is juist niet iedereen gelijk.
Dat neemt niet weg dat dit de oudste geschiedenis beschrijft. Je kunt een hoop vinden van hoe mensen deze interpreteren daarop valt enorm veel af te dingen;

Door Tweakers user Welleweerd, dinsdag 13 januari 2015 16:31

Letop, ik beweer de waarheid niet in pacht te hebben, laten we er vooral open en eerlijk en met verschillende visies over hebben. Zoals hierboven al is geschreven; de waarheid is liquide maar door er over te praten kunnen we leven en niet geleefd worden.

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 13 januari 2015 16:51

Welleweerd schreef op dinsdag 13 januari 2015 @ 16:28:
[...]


Dat neemt niet weg dat dit de oudste geschiedenis beschrijft. Je kunt een hoop vinden van hoe mensen deze interpreteren daarop valt enorm veel af te dingen;
Vooral een hoop bangmakerij en gezwets. Denk niet dat je daar nog iets nuttigs kunt krijgen.

Door Tweakers user pr0t0, dinsdag 13 januari 2015 18:23

-Uitdragen van de waarheid, zonder waarheid is men nergens

Hier stopt je plan al. Welke waarheid wil je hier als waarheid verklaren?
Dat gaat je nog wel wat hoofdbrekens kosten :+

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 13 januari 2015 19:20

Welleweerd schreef op dinsdag 13 januari 2015 @ 15:15:
[...]
Vanuit nature is iedereen gelijk,
Hell no. Kijk eens bij je buurvrouw tussen de benen. Op geen enkel vlak... fysiek, emotioneel, cultureel, van mij part spiritueel, chemisch en biologisch en positioneel ben je gelijk. Tot op je DNA verschil je van een ander. (iets met waarheid enzo)

Maar waar ik wel benieuwd naar ben is je gedachte achter de volgende zin:
Als schrijver van dit idee ben ik in principe eigenaar, echter bestaat er een common license waarbij ik deze graag wil toepassen.

Door Tweakers user markdm, dinsdag 13 januari 2015 22:22

Klinkt leuk maar gaat niet werken. Als iedereen perfect of echt goed zou zijn zou jouw idee ook mooi werken, maar als dat het geval geweest zou zijn hadden we ook geen verbetering nodig. Zie de imperfecties in de wereld maar als de reden dat het niet kan werken. De mens is te verdeeld, dom, egoÔstisch etc. Zelfs als 95% van de mensen goed is en maar 5% slecht gaat het ook niet werken.
De samenleving zit politiek, religieus en economisch ook veel te complex in elkaar met veel te veel verschillende tegenstrijdige belangen.

Nog een probleem is dat niet iedereen gelijk is, iedereen kan iets anders, denkt anders en wil iets anders. Dit kan je niet over een kan scheren.
Een zekere mate van kritisch denk niveau is een vereiste om ontwikkeling te creŽren
hier zeg je het al, niet iedereen is hier toe in staat.\

Ik zeg het niet graag maar het is niet zo simpel, was het maar zo. Voor een perfecte wereld moet de mens ook perfect zijn.

Door Tweakers user swampy, woensdag 14 januari 2015 14:29

Perfectie bestaat niet en inderdaad zoals velen zeggen iedereen is anders.

Dus de zoektocht naar de ene waarheid die dan voor iedereen geld? Zie niet in hoe dat zou gaan werken!

Het is juist onze sterkte dat we allemaal net iets anders denken. Net iets anders zijn en ja dat betekent ook helaas dat we niet altijd ergens mee eens zijn en soms wordt wat oorlog.
Dat is het zijn van een mens, hoe we het ook proberen op een bepaald moment zijn we het zo niet eens dat er weer oorlog is.

Of om het nog simpeler te zeggen, iemand heeft olie, ik wil olie, ik val de persoon met olie aan. In die zin denken we nog heel veel als onze stambroeders, toen we nog in stammen leefde.

Het is zo dat we maar echt goede verbindingen leggen met een bepaalde hoeveelheid mensen. Onze familie [mag ik hopen] en onze vrienden en dan de tribe. Maar daar boven is het contact tussen ons en anderen al veel zwakker.

En dan heb je nog Us versus Them. Als ik jou een rood hesje geef en ik draag een blauwe, we bieden iedereen hier de keuze aan van een gratis hesje let maar op hoe makkelijk het kan worden voor mij om te zeggen dan rood hesjes leugenaars zijn en gluiperig.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Stanford-gevangenisexperiment

Als we ons toelaten om in groepjes te verdelen dan kunnen we ook door groepsdruk aangezet worden tot acties die we normaal nooit zouden doen. Hell groepsdruk wordt gebruikt in die televisie shows waar team versus team vechten en na een gefaalde opdracht, iemand moet verliezen, wordt een van de verliezers naar huis gezonden/gestemd.

Let maar op hoe snel je krijgt "Jan heeft geen hand uitgestoken bij de opdracht. Die moet naar huis denk je het niet?"

Ik kort je idee is prachtig maar ook al vaker geprobeerd en al vaker gebleken dat menselijk gedrag dit onmogelijk maakt. Op een bepaald moment gaat het gewoon fout!

En het idee van de oude heilige boeken meenemen? Dan valt je beweging al uit elkaar bij het punt dat de confirmatie gebeurt, het uitzoeken welke verhalen en regels uit deze boeken moeten gelden.

Ooit afgevraagd waarom het christendom zo gebroken is? Kleine argument leiden tot grote gevechten leiden tot groepen die van elkaar afbreken.

Door Tweakers user Romaantje, donderdag 15 januari 2015 23:21

Tijdens het lezen van de blog wordt er een een goede pathos gewekt in mijzelf. Met alle punten bij elkaar zou je ook een geweldige wereld kunnen creŽren. Helaas werkt het niet zo.

Vele punten zijn in vrijwel elk opzicht goed, zoals openstaan voor anders denkende. Het probleem is alleen is dat het nooit zal lukken om de hele wereld erbij te betrekken. Je kunt niet zomaar het wantrouwen tussen het Westen (kapitalisme, VS en Europa) en het Oosten (communisme/dictatuur, Rusland en China) breken. Afgezien van alle andere complexe relaties tussen landen.

Bovendien blijven cultuur verschillen bestaan, ook gaan mensen die fundamenteel in hun religie geloven niet zomaar dat even aan de kant zetten om deze nieuwe (misschien wel betere) regels te accepteren.

Mensen verschillen nou eenmaal. Iedereen zoekt graag zijn/haar omgeving op waar die zich prettig bij voelt. Daardoor zullen altijd groepen ontstaan wat geheid zal leiden tot "wij-jullie" gevoelens. Betekend het dat je nog ergens trots op kan zijn, wanneer anderen jou trots niet accepteren door de reden achter die trots. Of moet men de waarheid spreken, want zonder is men nergens. Of moet men de trots accepteren.

Er zijn zoveel dingen waarop je kunt in gaan, dit is immers een heel idee om de wereldgemeenschap opnieuw te vormen.

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat mensen verder gaan denken dat alleen hun omgeving en anders denkende kunnen accepteren (dit betekend ook loslaten van je eigen omgeving wat lang niet iedereen zal kunnen). Dat zal misschien leiden tot vele andere punten omdat er dan vooruitgang geboekt kan worden.

Door Tweakers user Welleweerd, vrijdag 16 januari 2015 19:49

wij gevoel is ook echt niet erg, maar het wantrouwen in deze wereld moet toch weerlegbaar voor iedereen zijn wanneer een meerderheid dit uitdraagt

Door Gerret van der Spek, zondag 18 januari 2015 09:31

Ik woon al jaren in een 3e wereld land.

Er is maar ťťn ding belangrijk. Totdat je dood gaat is het handig genoeg voedsel te hebben en water... anders ga je dood.

Een dokter is handig maar niet noodzakelijk.

De aarde is eindig, het maakt weinig uit of het vandaag of morgen is. De aarde vervuilen is allemaal emotioneel geklets, het maakt geen fluit uit.

Nederland is een heel veilig en klein landje. Ik denk en ervaar dat ze dit soort dingen alleen in west europa kunnen bedenken.

Corruptie is verdomde handig

Open je wereld en ga is naar de andere kant van de wereld..

Verder zien we morgen wel weer....

Reageren is niet meer mogelijk